10 tips til lækre kager

Tirsdag, 17. januar 2012
af Redaktionen
Med læsernes bedste fif bliver dine kager og småkager endnu bedre
Foto: All Over
Foto: All Over

I denne kolde tid er der intet som duften af en lækker nybagt kage. Og hvad enten du skal bage småkager, æblekage eller andre kagetyper, kan en hjælpende hånd gøre den dejlige dessert endnu lækrere - og ventetiden kortere.
Med læsernes bedste råd får du tips til alt fra selve opskriften til hvordan dejen skal rulles ud.
God fornøjelse!

1.

Æg i varmt vand
H.E., Hobro:
Prøv at lægge æggene i varmt vand, før de skal piskes med sukker til bagværk. På den måde bliver æggemassen ekstra let og luftig og resultatet mere lækkert.

2.

Nem rulning af kagedej
R.K., Horsens:
Når jeg bager småkager, hvor dejen skal rulles ud, laver jeg en "pølse" af dejen. Denne pølse dækkes med et større lag husholdningsfilm, hvorefter jeg ruller dejen ud med kagerullen oven på filmen. Det går som en leg, og intet hænger i. Selv kagerullen skal bare tørres af efter brug.

3.

Lækker æblekage
A.P., Randers:
Prøv at lade rosiner trække i rom og kom dem i æblekagen. Det er bare SÅ lækkert!

4.

Kageglasur
L.T., Tønder:
Hvid overtrækschokolade kan fint bruges som kageglasur og til småkager. Det giver et tykkere lag, og så smager det godt.

5.

Cremefraiche i stedet for smør
A.J., Viborg:
Når jeg bager en chokoladekage, hvor der skal smeltet smør i, skifter jeg smørret ud med 9 procent cremefraiche. Kagen bliver rigtig lækker, og der er ikke så mange kalorier i.

6.

Flot dessertpynt
Farmor, Bylderup Bov:
Blend forskellige bær, tilsæt lidt flormelis og brug det som dekoration på en desserttallerken eller oven på selve desserten. Massen er alle tiders at sprøjte ud og evt. "skrive" med, og det smager rigtig godt.

7.

Bagetip
A.P., Holstebro:
Når jeg skal afmåle sirup til en kage i et målebæger, drysser jeg altid bægeret med lidt mel. Derved undgår jeg, at siruppen hænger fast - det hele kommer ned i dejen.

8.

God æblekage
K.S., Herlufmagle:
Ønsker du ikke oversød æblekage, eller skal den laves til en diabetiker, så smager knuste tvebakker godt i æblekagen. Jeg bruger det med succes.

9.

Spar på fedtstoffet i kagerne
H.E., Hadsund:
Man kan godt spare på fedtstoffet i rørte kager. Skal der f.eks. bruges 250 g smør, kan man nøjes med 100 g og så bruge 150 g yoghurt naturel. Kagerne smager stadig godt og holder sig friske i længere tid.

10.

Småkagedej i pose
E.K., Thyborøn:
Når jeg samler dej til småkager, så hælder jeg alle ingredienserne i en stor frysepose og ælter dejen der. På den måde undgår jeg dej på fingre, bord og skål.

5 råd til nemt brød
De bedste tip til sundere hverdagsmad
Sundt knas