God naturmedicin mod hovedpine

Onsdag, 13. januar 2010
af Redaktion
Det er svært at slå tabletterne, men der er muligheder
Creme med chili kan virke lindrende på hovedpinen. Foto: Colourbox
Creme med chili kan virke lindrende på hovedpinen. Foto: Colourbox

Der er ikke det store udbud i smertedæmpende naturmedicin. Det, vi kender bedst, omend ikke i den naturlige udgave, er salix fra pilebark. Det kender vi i den syntetiske udgave som acetylsalicylsyre. Den naturlige vare er svær at gøre stabil og derfor svær at slå i tabletter.
Gurkemejes smertedæmpende virkning er derimod stabil. Den findes i helsemidler som Fortodol og Gurkedol. Fortodol har været væk fra markedet i nogen tid, men er tilbage i en ny kontrolleret udgave.
Tigerbalsam og creme med chilipeber, som virker smertelindrende, er et par andre muligheder. Det masseres simpelthen ind i huden, f.eks. i nakken eller tindingerne.
Der er en smertedæmpende teknik i akupunktur, men man skal i givet fald have behandlinger regelmæssigt, så det er dyrt. Med akupunktur kan man naturligvis også rette op på de ubalancer, der er årsag til hovedpinen og dermed opnå et mere holdbart resultat.

HUSK AT ...

…sikre dig, at hovedpinen ikke skyldes eftervirkningerne af slag, forhøjet blodtryk eller sygdom.
Vær opmærksom på nakkestivhed, som kan være symptom på meningitis, og på pludselig, voldsom hovedpine med efterfølgende sløvhed, synsproblemer eller manglende føling med arme og ben. Det skal have faghjælp, ikke hjemmebehandling.
Hvis der er tale om migræne eller Hortons hovedpine, kan faghjælp også være nødvendigt.

Gode hjemmesider
mcsforeningen.dk
hortonforeningen.dk
hovedpineforeningen.dk
migraeniker.dk
hjerteforeningen.dk
healthnetwork.dk


Af Kirsten Aarslev, akupunktør og journalist

Læs også:
Sådan slipper du af med hovedpinen
Test din hovedpine