Højt kolesteroltal er en ubalance

Fredag, 29. januar 2010
af Foto: All Over og Anjo Foto
Kolesterol i kroppen er delvist tilført via kost og bliver delvist dannet i leveren. Test om din lever er i balance og dermed god til at sørge for fedtomsætningen
Foto: All Over og Anjo Foto
Foto: All Over og Anjo Foto

For højt kolesteroltal kan ses som en ubalance i kroppen. Ubalancer i krop og følelser anses for at være årsagen til, at vi udvikler sygdomme. I alternativ medicin behandler man derfor mennesket for at rette op på ubalancerne.

Mere om kolesterol:

Godt og dårligt kolesterol
Sænk dit kolesteroltal

Leveren danner kolesterol
I den alternative, kinesiske medicin er det leveren, der skal sørge for fedtomsætningen. Leverubalancer kan påvirke fedtomsætningen i kroppen. Leverubalancer er blandt de mest almindelige ubalancer i vores energi, og de skyldes ofte stress.
Man kan afhjælpe ubalancer ved at påvirke kroppen på tre måder: ved at påvirke fysikken, følelserne eller kemien. Den fysiske måde er bl.a. alternativ behandling. Den følelselsmæssige måde er bl.a. at få kontrol over sin stress. Den kemiske er mad og midler, og midler er f.eks. naturmedicin, men kan naturligvis også være lægens medicin.

  • Er din storetå rød og øm?
  • Har dine negle et grønt skær?
  • Har du "skøre" negle?
  • Løber dine øjne let i vand?
  • Vågner du tit ved et-totiden om natten?

Hvis du kan svare ja til to af spørgsmålene, har du sandsynligvis en leverubalance.

Årsagen til skavenkerne
Storetåen er startstedet for leverens energiforløb i kroppen. En leverubalance vil ofte vise sig her som ømhed eller varme. Leverens tilstand kan bl.a. aflæses i neglene. Det gælder alle negle, men først og fremmest i storetåen. En leverubalance viser sig tit som en grøn-farvning af neglen. Hvis der er for meget varme i leverenergien, er neglene som oftest skøre, skrøbelige og knækker let.

Leveren styrer øjnene, og en leverubalance kan ofte mærkes på forskellige måder i øjnene, bl.a. kan de let løbe i vand. I den kinesiske medicin findes et organur, hvor hver organ-energi har to timer. Hvis man har ubalance, vil man ofte kunne mærke en ændring i ens tilstand i det pågældende tidsrum. Leveren har tid mellem kl. 01.00 og 03.00, og ubalancer mærkes ofte som uro, varme, svedeture, søvnforstyrrelser, tankemylder…

Af Kirsten Aarslev

Læs også:
15 kilo lettere: Nu er jeg fyldt med energi og livsglæde