SOS Børnebyernes familiepris

Onsdag, 16. april 2014
af Mary Steengaard, foto: Steen Wrem
Helle Thomsen skaber et kærligt og trygt miljø for de mange dagplejebørn, hun har haft i hænderne – og i hjertet – gennem de sidste 21 år

"Hun skaber et så kærligt og trygt miljø for børnene, som hun elsker i årevis, selv efter at de er vokset fra hende."

Så smukke var ordene fra faderen til et af de mange dagplejebørn, som Helle Thomsen har haft i hænderne - og i hjertet - gennem de seneste 21 år. Og ordene faldt på en indstilling til SOS Børnebyernes familiepris i 2012.

Overrasket over pris

- Jeg anede intet om, at jeg var blevet indstillet, og da de ringede fra SOS Børnebyerne, blev jeg simpelthen så overrasket, fortæller den 51-årige dagplejemor, der midt i en travl formiddag og omringet af sine tre små, nuværende dagplejebørn har taget sig tid til en sludder med Familie Journal.

Nu, hvor den ærefulde pris atter skal uddeles, vælder minderne om oplevelsen ind over Helle.

Læs også: På besøg i SOS Børnebyerne

- Jeg kørte i bilen, da jeg blev ringet op af SOS Børnebyerne, og i første omgang blev jeg lidt stram, fordi jeg troede, det var nogen, der ville sælge mig et eller andet. I forvejen har vi i familien altid støttet Kræftens Bekæmpelse, Mødrehjælpen og et par andre organisationer. Da de spurgte, om de måtte ringe tilbage, kom jeg bare til at sige ja, og da jeg så fik nummer to opringning, var jeg ved at tabe røret, da det gik op for mig, hvad det egentlig handlede om.

Helle fortæller, at hun - som mange andre danskere - altid har støttet, når de store tv-indsamlinger finder sted.

- Men ud over det har jeg aldrig tænkt over, hvad SOS Børnebyerne står for. Først, da jeg kom ind i det her og fik kigget deres koncept igennem, gik det op for mig, at det jo var som skræddersyet for sådan nogle som vores familie, der alle elsker børn.

Læs mere om årets familiepris her: Fortæl hvad familie er for dig - og vind!