Majbrit og Brian forelskede sig til julefrokost

Tirsdag, 16. december 2014
af Johan Isbrand, foto: Søren Lamberth
Brian og Majbrit Willaumez Brændgaard Jensen fra Randers forelskede sig til en julefrokost i 2011. I dag har de sønnen Mathias og skal holde deres første juleaften som ægtepar.
Mathias' tilstedeværelse i det lille hjem er med til at højne julehumøret betydeligt.
Mathias' tilstedeværelse i det lille hjem er med til at højne julehumøret betydeligt.

Skæbnen var i usædvanlig grad var på spil, da Brian og Majbrit Willaumez Brændgaard Jensen fra Randers i 2011 mødtes første gang til en julefrokost med flere hundrede gæster på Scandinavian Congress Center i Aarhus. I virkeligheden var der nemlig ingen af de to, der skulle have været til stede ved den lejlighed.

Læs chefredaktør Anette Kokholms julefrokosttanker her.

- Jeg var på det tidspunkt vikar i firmaet Jasa, der sælger beslag til døre og vinduer, og jeg kom faktisk med på et afbud, da en af kollegerne meldte fra, husker Majbrit, 34. Og den otte år ældre Brian tager over:

- Jeg arbejdede for Danfoss og skulle egentlig have været til julefrokost på Als, hvor firmaet har hovedsæde. På grund af manglende tilslutning blev det i Aarhus i stedet, og der havde jeg en kvindelig bekendt, som viste sig at skulle til julefrokost samme sted som jeg selv. Hun arbejdede nemlig ligesom Majbrit hos Jasa, og da jeg på et tidspunkt i løbet af festen var et smut forbi hende og hendes kolleger for at hilse på, mødte jeg også Majbrit. Og var solgt. Det var helt uden overdrivelse simpelthen kærlighed ved første blik.

Lis og John genfandt lykken efter 40 år. Læs deres kærlighedshistorie her.

Kindkys i krogene

- Jeg lagde også mærke til Brian, og vi dansede og snakkede meget den aften. Lidt kyssen i krogene blev det også til, men dog mest kindkys, fortæller Majbrit.

Problemet var, at Brian var gift og havde en datter og en søn, der i dag er henholdsvis 16 og 10 år. Da han mødtes med Majbrit få dage senere, var ingen af dem dog i tvivl om, at det skulle være dem.

- Så om lørdagen fortalte jeg min ekskone, at jeg havde mødt en anden. Det blev startskuddet til en hård skilsmisse, husker Brian.

Majbrit havde på det tidspunkt i seks år været enlig mor til Matilde, som i dag er fyldt 10. Hun boede til leje i den midterste længe af en gård lige uden for Randers, og det var ikke planen, at det nyforelskede par skulle flytte sammen lige med det samme. Men igen gik tingene lidt anderledes end planlagt.

- Efter fem hektiske måneder, hvor jeg havde boet hos venner og hos mine forældre, flyttede jeg ind hos Majbrit, fortæller Brian.

- For mig betød det, at jeg blandt andet mistede mit børnetilskud, da jeg ikke længere var enlig forsørger. Men det var det værd, siger Majbrit med et smil i retning af sin ægtemand, der sidder med deres fælles barn, 1-årige Mathias, på skødet.

Kom i lære

Og ikke nok med, at deres kærlighed på yndigste vis har båret frugt: Majbrit og Brian er også rørende enige om ikke at prioritere materielle værdier højt i deres liv. Og det betyder, at Brian er i fuld gang med at opfylde en 12 år gammel drøm: Han er kommet i lære som elektriker og er i dag halvt igennem det fire år lange forløb. Den lille familie har dog måttet en ganske hård tid igennem:

- Jeg gik simpelthen ned med en depression, da Mathias kom til verden. Muligvis var der tale om stress. I hvert fald kan jeg let udpege de begivenheder, der tilsammen var årsagen til min psykiske nedtur: Jeg var blevet fyret fra mit job, umiddelbart inden jeg blev gravid. Og oveni kom Brian til skade med sit knæ, hvilket førte mange måneders uvished med sig, fortæller Majbrit om ægtemanden, der har været på benene igen siden marts.

Gadehunden Sowensa kurerede Marias depression. Her kan du læse den glade historie.

Jul hos naboen

Mathias' tilstedeværelse i det lille hjem har selvsagt gjort sit til at holde forældrenes humør oppe. Og så skete der den 1. juni i år en anden stor og glædelig ting i Brians og Majbrits liv: De blev gift med pomp og pragt, uden at det kostede dem en krone. De blev nemlig de heldige vindere af en lokal bryllupskonkurrence, hvor præmien var et vaskeægte amerikanerbryllup i bedste Elvis-stil på Graceland Randers - museet, der er en kopi af Elvis Presleys berømte hus i Memphis, USA.

Siden depressionen har Majbrit fået antidepressiv medicin og har gået i gruppeterapi.

- Julen sidste år fejrede vi med hele Majbrits mors familie. Vi var 18 personer, og det var hyggeligt, men i år skal vi holde juleaften hos vores naboer. Det er et ældre ægtepar, som nærmest har været et ekstra sæt forældre for os i den svære tid, forklarer parret.

- Det sidste års tid har været en prøvelse, men vi er kommet stærkere ud på den anden side. Det gør vi hver gang, siger Majbrit Willaumez Brændgaard Jensen.

Få opskriften på den perfekte, klassiske juleand her.