Til Grøn koncert i kørestol

Onsdag, 16. juli 2014
af Ole V. Hansen, foto: Torkel Dyrting
21-årige Jacob Ove Larsen tager til Grøn koncert bl.a. for at vise folk, hvem der nyder godt af overskuddet. Jacob, som har deltaget i Grøn Koncert siden sit sjette leveår, har nemlig muskelsvind

Jacob skal til Grøn Koncert i denne uge. Det har han jo været, siden han var 6 år. Og nu er han 21 og nyuddannet handelsøkonom. Så selvfølgelig skal han det.

Men helt så selvfølgeligt er det alligevel ikke. I det mindste ikke anskuet med andres øjne.

Hjælp 24 timer i døgnet

Selv kan Jacob Ove Larsen fra Næstved nu ikke se, at det skulle være et problem, at han er bundet til en kørestol og 100 procent afhængig af den hjælper, han er nødt til at have omkring sig 24 timer i døgnet. Jacob er nemlig født med muskelsvind. Og dermed offer for lige netop den sygdom, som hver en krone og øre af overskuddet fra Grøn Koncert går til.

Læs også om 21-årige Simon Jespersen, der trods svær muskelsvind rapper derudad:

- Så på en måde ender de penge, jeg selv bruger under koncerten, jo i mine egne lommer, griner Jacob, der finder det utrolig vigtigt, at de øvrige besøgende kan se, hvem det er, de støtter.

Populære artikler på familiejournal.dk

Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

- At vi, selv om vi måske ikke kan gøre alt det, andre kan, er ganske almindelige mennesker, der nyder musikken på lige fod med de øvrige gæster. Den lyder jo lige så godt, selv om jeg sidder i kørestol, siger Jacob, der takket være overskuddet fra de grønne koncerter som dreng hvert år var i sommerlejr, hvor han fik lov at prøve alt det, han ikke engang selv troede, han var i stand til.

Med på den værste

- Jacob er altid med på den værste, fortæller en af hans to faste døgnhjælpere, der også må med i den handicapbil, der bringer fodboldnørden Jacob ind til Parken i København, når FCK spiller hjemmekamp.

Læs også om unge Celine Houdet, der trods muskelsvind både flyver i faldskærm og danser

- Det er min favoritklub, der hjælper mig på alle måder. Og oven i købet lader mig hjælpe til i en af sponsor-loungerne. Det er den slags, der forhindrer, at mennesker med et handicap isolerer sig, forklarer Jacob, der glæder sig til igen at træffe Jacob Haugaard, der også denne sommer er konferencier, når Grøn Koncerts musikalske velgørenheds-karavane næste lørdag når frem til Næstved.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.