Sound of Music opføres på Lolland

Torsdag, 31. juli 2014
af Anne Kjøge, foto: Niels S. Andersen
Jørgen Danielsen tilbringer omtrent al sin fritid sammen med sin yngste datter, Frederikke, for de medvirker begge i den store friluftsopsætning af ”Sound of Music”, der har premiere i Maribo på torsdag 7. august. – Vi har det så sjovt, og vi lærer hinanden rigtig godt at kende med sådan et fælles projekt.
Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

Med sit kække smil, skælmske blik og flagrende røde hår ligner Frederikke en lille Pippi Langstrømpe! Helt så berømt er den 8-årige pige naturligvis ikke, men det kan måske komme. For Frederikke elsker at være skuespiller.

I friluftsopsætningen af "Sound of Music" i Maribo på Lolland er der ud over en håndfuld professionelle skuespillere og sangere en stor gruppe hobby-skuespillere med. Frederikke og hendes far, Jørgen Danielsen er to af dem.

Bruger mange frititimer

- Helt tilbage i 2007 var jeg i koret i forestillingen "Les Misérables", fortæller Jørgen, der er uddannet musik- og idrætslærer.
Han nyder miljøet omkring Nørregade Teatret, der er Lollands egnsteater, selv om prøverne lægger beslag på mange fritimer.

- Men med masser af god vilje til at give hinanden plads i familien, så går det, siger Jørgen.

Læs også: Til Grøn koncert i kørestol

- I "Sound of Music" har Frederikke rollen som yngstebarnet, Gretl i familien von Trapp, mens Jørgen har to mindre roller som henholdsvis østrigsk baron og tysk vagt.

Hyggelig far-datter-tid

- På mange måder er et projekt som dette med til, at vi lærer hinanden rigtig godt at kende. Det er utrolig hyggeligt at have så meget far-datter-tid, og det er helt anderledes, end hvis man tager på en tur sammen til stranden eller tivoli.

Når man øver sig, så bli'r man rigtig god, tilføjer Frederikke, der endnu ikke selv kan læse manuskriptet, så hun får det læst højt. Og hun har allerede lært en vigtig lektie, der duer i mange andre sammenhænge end netop på en teaterscene:
- Det vigtigste er bare, at man gør det så godt, man kan!

Friluftsforestillingen har premiere i Maribo på torsdag 7. august.

Se mere på http://www.noerregadeteatret.dk/


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.