Anitha og Peder blev forældre efter fire års venten

Onsdag, 23. juli 2014
af Christine Rytter, foto: Henrik Bjerg
Anitha og Peder havde, som mange andre par, et brændende ønske om at blive forældre, men efter års forsøg skete der ingenting. Først lige før en planlagt fertilitetsbehandling opdagede Anitha, at hun var gravid.

Populære artikler på familiejournal.dk

Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

Anitha og Peder, der er 30 og 33 år, besøgte Zambia i 2007 som volontører, og da de kom tilbage til Danmark, købte de en grund, hvor de planlagde at bygge et hus. Men Zambia hev i dem, og de pakkede seks kufferter og solgte grunden i Danmark, hvorefter de startede organisationen Dream Factory, som betyder drømmefabrik. De starter for eksempel fodboldprojekter, som kan gøre livet nemmere for lokale unge, der har mistet en eller begge forældre.

- Som udgangspunkt har vi altid haft lyst til at gøre en forskel for andre. Det har vi muligheden for at gøre her. - Ja, og vi havde en udlængsel og ville gerne opleve noget, mens vi var unge.

Men foruden det store ønske m at gøre en forskel for andre havde det unge par et andet ønske med i kufferten til Afrika: et brændende ønske om at blive forældre.

Og årene gik, uden at det ønske gik i opfyldelse.

Anitha blev undersøgt, men sammen med sin mand blev hun erklæret "uforklarligt barnløs".

Læs også om Monica, som kæmpede i næsten seks år for at blive gravid

Skulle i behandling

- Det gør det ikke nemmere, at vi bor i Zambia. Her kan vi ikke få gratis behandling og alle de fordele, man har i Danmark, siger Anitha.

De besluttede, at Anitha skulle fertilitetsbehandles på en klinik i Fredericia i november 2013. Anitha tog tidligere til Danmark for at forberede fertilitetsbehandlingen samt fortsætte sin masteruddannelse i Afrika-studier. Peder blev nogle måneder i Zambia for at færdiggøre de sidste arbejdsopgaver.

Anitha rejste til Danmark, undersøgelserne og behandlingen blev så småt sat i gang, og hun ventede bare på, at den sidste menstruation ville komme, inden hun kunne tage den første pille.

Hun tog en graviditetstest, og da hun så resultatet, fik hun noget af en overraskelse.

- Jeg blev nødt til at tage to test mere, for jeg kunne ikke rigtig tro det, siger hun.

Anitha blev både tjekket hos klinikken og af sin egen læge, og resultatet var klart: Hun var gravid i femte uge. Fertilitetsbehandlingen blev droppet, og parret kunne ånde lettet op.

Slut med at kæmpe

I maj kom så lille Annabelle til verden.

- Det var sådan en utrolig stor lettelse. Så skulle vi ikke kæmpe mere, siger Anitha.

Siden da har familien koblet af i et sommerhus nær Brædstrup med idylliske omgivelser og fuglefløjt og nyder at få lidt ro på, før de vender tilbage til arbejdet i Afrika.

Parret er blevet konfronteret med mange gode forklaringer på deres lille vidunder.

- Mange siger, at det kan lykkes, når man begynder at slappe af. Men vi har altså slappet af hele tiden, siger Peder.

- Vores tilgang til livet er, at der ikke er noget, der sker uden grund. Vi tror på, at det, du oplever, gør dig til den, du er, fortsætter Anitha.

Læs også om Pernille, der var alvorligt syg som barn og aldrig havde regnet med at blive mor


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.