Hvem vil holde jul med os?

Onsdag, 26. november 2014
af Mary Steengaard, foto: Poul Anker Nielsen
Tina og hendes to store børn har det meste af livet holdt jul alene, og nu vil de så gerne finde nogle at dele højtiden med

Er der noget, de fleste af vi danskere har til fælles, så er det glæden over julen, der lyser op midt i vinterens mørkeste periode!

Hos familien Johansen holdes alle juletraditionerne også i hævd, men i det lille, sønderjyske hjem hviler der trods julehyggen en tung sky af ensomhed over hele december.

- Vi er en lillebitte familie bestående af min 17-årige datter Pernille, min 22-årige søn Patrick og mig selv, fortæller Tina, der hele sit 42-årige liv har savnet samværet med en større familie.

Mistede tidligt sin mor

- Jeg var kun 15 måneder, da min mor døde, og ud over mig efterlod hun sig også de tre børn, hun havde, da hun mødte min far. Efter min mors død fik vi en ung pige i huset, som giftede sig med min far, og sammen fik de to børn.

Man skulle således mene, at der var rigelig grobund for store, familiesammenkomster i hele resten af Tinas liv.

- Men noget var galt, uden at jeg kan forklare præcis, hvad det var. Selv om min nye "mor" adopterede mig, da jeg var 12 år, og jeg altid har kaldt hende mor, fik jeg alligevel aldrig det helt tætte forhold til hverken hende eller mine nye halvsøskende.

Savner at dele hverdagen

- Selv om jeg har en sød kæreste, som jeg ser indimellem, savner jeg det dér med, at man lige ringer til et familiemedlem og deler en dejlig eller trist oplevelse og ved, at man bliver hørt med et ærligt og kærligt sind. Eller tænk at fejre fødselsdag sammen med flere end kun os tre! Det ville være fantastisk! Det er ikke kun i julen, vi savner kærlige mennesker omkring os. Det gælder hele året. At besøge hinanden, sludre, hygge og dele hverdagens oplevelser på en god måde. Vi sidder altid alene!

Lige nu krydser Tina fingre for, at der et sted i Danmark sidder et ældre ægtepar eller nogle jævnaldrende kvinder og mænd, der læser denne artikel og har lyst til at lære hende og hendes børn at kende.

Julegave til sig selv

- Jeg drømmer om at købe julegaver til flere end mine to børn. Da de var små, gjorde det ondt på mig, at jeg var nødt til at gå med dem ud for at købe en julegave til mig selv fra dem. De skulle selvfølgelig også have lov til at give, men det var godt nok lidt af en trist hurdle. Vi har også altid gjort det, at vi har købt flere små gaver, for tre gaver fylder altså ikke meget under juletræet.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.