Camilla blev opereret for kræft mens hun var gravid

Mandag, 17. november 2014
af Greta Johannsen, foto: Henrik Bjerg
Kort efter at Camilla havde fået konstateret kræft fandt hun ud af, at hun ventede et barn. Og hun er i dag lykkelig mor til en lille prinsesse

Camilla forventer ikke at få nogen julegaver i år - hun har ikke nogen familie overhovedet, men hun synes alligevel også, hun har fået den største julegave, noget menneske kan få: En lille datter, der hedder Anna Caroline, men kaldes Prinsessen eller det, hun faktisk er: Et meget stædigt lille mirakel.

Camilla var nemlig i behandling for kræft i skjoldbruskkirtelen, da hun fandt ud af, at hun skulle være mor, og selv om lægerne havde sagt til hende, at hun måtte regne med, at fostret ikke kunne overleve Camillas operation, så ville Prinsessen det anderledes. Anna Caroline blev født den 19. marts i år.

Camilla er et menneske, der har gået så meget igennem, men hun er også et stærkt menneske, der næsten er helt ydmyg over for den store lykke, det er at blive mor - selv om det også kom noget bag på hende.

- Jeg var 39, da jeg fik Anna her i foråret. Min kæreste og jeg var gået fra hinanden lang tid i forvejen, og jeg var begyndt i fertilitetsbehandling. 5. juli sidste år blev jeg insemineret, og den 12. juli var jeg hos lægen, hvor jeg bad om at blive undersøgt for en bule på halsen.

Det viste sig, at Camilla havde kræft i halsen. Hun skulle gennemgå en stor operation, hvor hun skulle have fjernet skjoldbruskkirtlen. For Camilla var det en katastrofe - og mere end det, for der var sket noget andet.

Læs også om Janne, som blev ramt af brystkræft, da hun var i syvende måned

Blev insemineret

- Jeg var blevet gravid, da jeg blev insemineret i juli, og jeg var så lykkelig, som jeg aldrig har været før. Og så kom pludselig beskeden om, at jeg havde kræft, og at jeg skulle opereres omgående, hvis jeg skulle overleve. Operationen ville vare syv til otte timer, og i den tid ville fosteret være uden ilt fra mig. Det mente lægerne ikke, at mit barn kunne overleve. Til gengæld havde jeg ikke noget valg, hvis jeg ville overleve.

Camilla er en voksen kvinde, der har oplevet at miste begge sine forældre, da hun var helt ung. Hun fik lært at klare sig selv, men kom ud for en arbejdsskade, så hun i dag er på førtidspension. Hun har ikke en kæreste og ingen andre familiemedlemmer - men da hun gik ind til operationen, havde hun en stærk tro på, at det nok skulle gå. Og operationen gik godt. Der blev fundet kræft otte forskellige steder i halsen, derfor blev der fjernet to kræftknuder og 35 lymfekirtler.

Læs også om Karina, som blev mor trods mola-graviditet og kræft

Savner familie i julen

Den medicinske behandling måtte vente til efter fødslen, så siden Camilla blev mor til Anna i marts, har hun to gange været i efterbehandling. Lægerne siger, at hun er heldig, og at hun ikke længere har kræft.

Men Camilla savner familie til sin lille prinsesse. Og hun savner nogen at holde jul med.

Derfor leder hun efter en anden lille familie, der måske heller ikke har mod på at sidde alene på årets hyggeligste aften. Hvis du gerne vil i kontakt med Camilla og hendes datter, kan du sende en mail til redaktionen@familiejournal.dk.