Vi lever drømmen i kærlighedens land

Torsdag, 16. april 2015
af Anette Krarup
Mødet med en ung, smuk kvinde i et frodigt hjørne af Kaukasus blev startskuddet til Olaf Malvers vineventyr

Vinstok efter vinstok står og ranker ryggen i den skarpe eftermiddagssol på markerne i det østlige Georgien. Her har mennesker efter sigende dyrket vin i 8.000 år, og nu gør danske Olaf Malver dem kunsten efter.

Han er vokset op i Charlottenlund, men eventyrlys­ten drev ham i sin tid til USA. Det var her, han troede, han hørte til, indtil livet pludselig tog en uventet drejning.

Heidis liv ændrede sig fuldstændig, da hendes 18 år lange drøm gik i opfyldelse

- Enhver ulogisk mandlig beslutning, hvoraf der er mange, skyldes en smuk kvinde. Det gjaldt også i mit tilfælde, fortæller Olaf.

Mødte kvinden i sit liv

Nyttige artikler på familiejournal.dk

Stor allergi-guide: kom godt igennem foråretBagværk: Bag et lækkert brød med saftig krummeStrik selv: Opskrift på skøn forårsjakke i hulmønster

I 1999 var Olaf i Georgien som konsulent for Verdensbanken. En dag i en landsby faldt han og hans kolleger i en kort snak med en ung kvinde, der selvbevidst kom spankulerende forbi. For kvinden, Eka Tchvritidze, var Olaf blot en udenlandsk konsulent med solbriller og et Nikon-kamera om halsen. Olaf derimod kunne ikke slå den unge kvinde ud af hovedet.

- Hvis nogen mand nogensinde har oplevet det, jeg oplevede, da jeg så min kone første gang, så er de meget heldige, fortæller han.

Der skulle imidlertid gå to år, før han igen mødte Eka. Da var han tilbage i Georgien for at arbejde, og det viste sig, at hun nu var lokalansat på samme projekt som ham. Og denne gang var interessen gensidig.

30 års forskel

- Da jeg lige havde mødt Eka, var det selvfølgelig lidt svært for hendes forældre at acceptere mig, fordi jeg var udlænding og 30 år ældre end hende. For hvordan ville det nu gå?

Svigerforældrene kom dog snart på bedre tanker. Og et halvt år efter blev parret viet af Ekas far. Parret flyttede herefter til San Francisco, hvor de fik en søn og en datter. Men for Eka, der har siddet på hesteryg, siden hun var knap et år og ikke står tilbage for at forcere en høj bjergkam i klipklappere, var det alt for kedeligt at være husmor i en storby.

Ægte kærlighed

Derfor flyttede familien for tre år siden tilbage til det østlige Georgien ved foden af Kaukasusbjergene. Det gav samtidig Olaf chancen for at realisere en gammel drøm om at blive vinbonde, og parret ejer nu en nybygget vingård og 35 hektar jord. Vinen produceres både i hvid og rød og bærer navnet Danieli, hvilket betyder Danskeren.

Connie kører taxa, men kæmper for at få sin virkelige drøm til at gå i opfyldelse

Men det er ikke kun vinen, der glæder Olaf:

- Georgierne er et meget varmt folk. De bærer deres hjerter uden på tøjet. Vores børn er virkelig nogle søde børn. Og det er ikke på grund af Eka og mig, men fordi de er omgivet af en befolkning, der giver mange knus. Georgien er landet, hvor ægte kærlighed praktiseres. Og kærlighed til hinanden er vel det, livet i bund og grund handler om.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.