Har din hund et populært navn?

Fredag, 24. april 2015
af Reaktionen, Foto: Modelfoto (AOP)
Forsikringsselskabet Topdanmark har netop offentliggjort en undersøglese, der viser de 5 mest populære navne til menneskets bedste ven

Vi danskere er stadig meget glade for hunde, som med god grund også kaldes menneskets bedste ven. Og en bedste ven har selvfølgelig et navn. Så forsikringsselskabet Topdanmark har for nylig lavet en undersøgelse over alle deres forsikrede hunde for at finde frem til de mest populære hundenavne:

Dyr kan også være hinandens bedste venner på tværs af arter - se selv her >>

- Vi forsikrer ca. 80.000 hunde i Topdanmark, og en opgørelse viser de mest populære navne. Vi lavede samme opgørelse over hunde for nogle år siden, og overraskende nok er det de samme navne, der går igen i top 5, siger Lisbeth Troels-Schmidt fra Topdanmark.

Racen betyder noget

Flere hundeartikler på familiejournal.dk

Video: Hund leger påske med kyllingerHunden Ted reddede sin ejers livGrethe hjælper danske Galgohunde

Ifølge undersøgelsen kan man også se en sammenhæng mellem hundens fysik, race og navn.

- Blandt Labrador Retrievere, som er den mest udbredte race, er Molly og Bella de mest populære navne. De samme to navne står øverst på listen, når det gælder hunde af racen Golden Retriever. Er du derimod blandt dem, der har anskaffet sig en Schæferhund, er du statistisk set mere tilbøjelig til at kalde din hund King, Kato eller Rex, fortæller Lisbeth Troels-Schmidt.

Der er ligeledes en større tilbøjelighed til at kalde små hunde for Gizmo og store hunde for Samson. Og den populære serie Matador har også stadig indeflydelse på navngivningen af Dansk Svensk Gårdhunde og Jack Russel Terrier, der oftest bliver kaldt Kvik.

Top-5 navne på hunde

  1. Molly
  2. Bella
  3. Mille
  4. Freja
  5. Buster

Det er ikke kun hunde, der kan være menneskets bedste ven - se, hvem Winnie opgav karrieren for her >>

Hedder din hund et populært navn, eller har du valgt noget helt unikt til din bedste ven?


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.