Legetøj fra gamle dage

Fredag, 27. februar 2015
af Redaktionen
Det er ikke meget af nutidens legetøj, der ligner det, der var engang. Hvad husker du bedst fra din egen barndom?

Der skal ikke lyde et ondt ord om den teknologiske udvikling, der også har haft indflydelse på nutidens legetøj og børns leg, som i høj grad foregår digitalt på computer og i-pads.

Men det er markant anderledes end for 30 år, 50 år og i høj grad 70 år siden. Vi har gravet lidt af tidens populære legetøj frem fra huskeren. Måske det vækker minder?

Husker du 1968? >>

Skattekisten på familiejournal.dk

QUIZ: Er du dus med Poul ReichhardtRetro Barbie-tøj, du selv kan syMona samler på påklædningsdukker, og den ældste er meget gammel

Datidens dukker

'Mor, far og børn' er nok en leg, der aldrig rigtig går af mode. Men dukke Lise har ændret sig fra en rigtig slaskedukke til en mere virkelighedstro babydukke.

Ligeledes var der engang, hvor pusledukken, som ses på billedet ovenfor var yderst populær.

De papirstynde påklædningsdukker var i mange år et hit, og der er stadig stor efterspørgsel på de smukke piger bl.a. fra Familie Journals læsere.

En rigtig evergreen blandt dukker er dog Barbie. Mon hun nogensinde går af mode?

Samleobjekter og drenge

En aktivitet, der ikke er så populær mere, som den var engang, er "at samle på ting". Særligt drenge samlede på bilkort, som de både spillede og byttede med. Men også glaskugler og hønseringe var populære samleobjekter, der også kunne bruges til leg.

Husker du 1976? >>

Hos piger har det gemmem tiden været meget populært at samle på smukke glansbilleder, brevpapir og servietter, som selvfølgelig skulle stryges ekstra glatte.

Hvad samlede I på?

Alt nævnt legetøj kan i øvrigt købes den dag i dag, så det er ikke for sent at lokke i-pad'en væk fra børn og børnebørn med en anekdote og en demonstration af, hvordan man "hønser" eller plejer sine glansbilleder.



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.