Hjemløses hunde får masser af kærlighed

Onsdag, 28. januar 2015
af Mary Steengaard, foto: Henrik Bjerg
Da dyrlæge Lone Vester fik den gode ide at hjælpe hjemløse ved gratis undersøgelse og behandling af deres hunde, blev det en stor succes

Selv om man er en stor, firbenet bamse på omkring 35 kilo, kan man sagtens putte sig sammen på skødet af sit menneske i en slidt læderlænestol.

Prop på 1½ år ser ud, som om han er svært tilfreds med tilværelsen, mens han i opholdsrummet på det aarhusianske Værestedet bliver nusset af sin kærlige ejer, Martin. Og skønt Prop i dag sammen med Martin og sin firbenede "lillesøster", 10-årige Dina, lever livet på gaden, ser han ud, som om den livsstil passer ham langt bedre, end hvad hans tidligere ejer kunne tilbyde ham.

- Prop blev behandlet rigtig dårligt af sin tidligere ejer og vejede syv kilo mindre, da jeg fik ham, end han gør i dag, fortæller 36-årige Martin, der ikke kan holde ud, at hunde skal have det dårligt. - Hvis der er en hund, som folk ikke kan finde ud af at passe, så kommer jeg og henter den, sådan er det bare! Man skal sørge ordenligt for sine dyr!

Og det gør Martin blandt andet ved at møde op i dag på Værestedet i Aarhus for gratis at få tjekket både Prop og Dina af "Byens Rullende Dyrlæge".

Hundene er deres bedste venner

Lone Vester, der blev uddannet dyrlæge i 2005, fandt efter nogle års arbejde både i Danmark og på Færøerne på at tilbyde en alternativ dyrlæge-hjælp, der efterhånden også førte hende til Værestedet i Jægergårdsgade i Aarhus.

Læs også om Sonja Nielsen, der hjælper hjemløse katte

- Jeg ved, at der er mange hjemløse og andre på laveste trin i samfundet, der ikke har samme midler som alle os andre, og som derfor kæmper hårdt for at tage sig ordentligt af deres firbenede venner. Hundene er jo deres bedste venner, som er med dem i tykt og tyndt, og som regel prioriterer de hundene før sig selv.

Varm om hjertet

- Jeg ved aldrig, hvor mange der sidder derude i fællesrummet og venter, men jeg kører ikke, før alle er blevet tilset, fortæller Lone, der selv får en masse ud af det frivillige arbejde. - Hundene skal jo tilses, vaccineres og behandles, hvis de er syge, og den taknemlighed og glæde, jeg modtager fra deres ejere, gør mig varm om hjertet. Så pyt med de par timer, jeg skal bruge om måneden - dem kan jeg sagtens afse.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.