Anny er gået i hundene

Lørdag, 23. maj 2015
af Greta Johannsen, foto: Finn John Carlsson
Selv om Molly Malone er verdens bedste hundemor til 14 flotte hvalpe, har hun kun 10 brystvorter, så noget måtte der gøres. Derfor har Anny Meyhoff flyttet sin madras over i stalden, så hun kan give sutteflaske og passe sine kære små døgnet rundt.

Anny på 76 sover ude hver nat, men det har hendes mand, Helge Meyhoff, ikke noget imod. Det er jo heldigvis ikke længere væk, end at Helge kan se, når konen går til køjs. Hun sover på en madras i stalden lige ved siden af den nybagte hundemor, Molly Malone, og hendes 14 hvalpe. Her har Anny tilbragt hver nat på en madras siden påskelørdag, da Molly fik 14 - eller faktisk 15 - hvalpe ved kejsersnit. Det kan være farligt at være en lille nyfødt hvalp, når mor er en stor sanktbernhardshund på små 80 kilo, som Molly Malone er. Selv om hun er verdens bedste og tålmodigste hundemor, kan hun nemt komme til at træde på en hvalp, og så er det godt, at Anny holder øje nat og dag. Faktisk er Anny også reservemor, for Molly Malone har kun 10 patter, og så må Anny træde til med sutteflasken.

Hun har haft sin egen kennel med sanktbernhardshunde i 52 år, og det har Anny ikke tænkt sig at lave om på, for hun er ikke meget for hverken at holde ferie eller at blive kaldt pensionist. Faktisk bliver hun lidt irriteret over spørgsmålet om, hvornår hun holder ferie.

Læs også om gadehunden Rico

Reservemor

- Ferie? Jeg er vel ikke så gammel og færdig, at jeg skal til at holde ferie, fnyser hun. Og nej, det er hun ikke. Det var også derfor, hun meget tidligt påskedag stod hos dyrlægen med Molly Malone, der ikke kunne få gang i fødslen, selv om hun ellers er en erfaren tredjegangsmor. Der måtte et kejsersnit til.

Siden har Anny tilbragt alle nætterne og adskillige af dagens timer sammen med den skikkelige Molly Malone og hendes myldrende virvar af "børn", der efterhånden er blevet så livlige, at de forlader den trygge varmelampe og i stedet kryber ind under Annys dyne om natten, hvis de får lov til det.

Resten af timerne er Anny også gået helt i hundene. Hun har otte voksne sanktbernhardshunde, der alle skal have et ord og et kærligt klap med på vejen. Der er masser af hjerterum til hundene, men også ret meget husrum.

Hunde på pension

Ude på gårdspladsen patruljerer tre ældre sanktbernharder. De ser gæster an, døser i solen og gnaver i deres kødben. De er pensionister - og det har de lov til at være.

- De tre hunde er 8, 9 og 9 år. Så har de lov til at gå på pension. Der var en, der foreslog, at jeg da skulle aflive dem eller sælge dem, men hvorfor dog det? Vi afliver eller sælger jo heller ikke menneskepensionister, vel?

Helge er også en flink mand, han tager gerne med på udstillinger og sørger for transport af hundene. Der er udstillinger i Tyskland, Schweiz og Frankrig, og Kennel Meyhoff har selv lavet 12 Danske Champions. Mange af Annys hunde stammer også fra udlandet. Maso er en smuk hanhund fra Schweiz, og de andre voksne hunde har også en stamtavle, der snildt kan måle sig med de kongeliges i fine navne fra det store udland.

Bidt af hunde

- Jeg er opvokset med sanktbernharder, og den første hund, Helge og jeg havde sammen, var selvfølgelig også en sanktbernhardshund, der hed Ulla. Dengang kostede hun 50 kroner - nu koster en hvalp noget mere. Mange tror, at jeg da må være blevet vældig rig på mine hunde, men sådan er det ikke. En fødsel på en helligdag koster mange penge, så skal hvalpene have mad hver dag, der skal dyrlægekontroller til, senere stambog og avlskåringer, så man skal ikke være i det for pengenes skyld. Det skal handle om kærlighed til hunde. Ikke andet.

- Sanktbernhardshunde er jordens bedste hunde. Jeg er aldrig nogen sinde blevet bidt, og jeg har da været sammen med hunde i alle mine 76 år. De er også verdens bedste babysittere, for alle vores tre børn er vokset op med hunde, der fandt sig i alt og var godmodigheden selv. Det eneste, der er svært ved at have hunde, er, når hvalpene skal hjemmefra. Det er jo altid svært at sige farvel til sine børn, synes Anny, der dog også allerede har et godt øje til et par af de nye hvalpe, der gerne skulle blive hjemme hos Anny og deres mor. Hos Anny er der altid plads til en ekstra hund …

Er der også blevet lidt for meget af din hund?


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.