Vi swinger perfekt sammen

Tirsdag, 31. marts 2015
af Johan Isbrand, foto: Gregers Overvad
Jazzsangerinden Sidsel Storm og hendes mand, Peter, som er politibetjent i det daglige, er sammen om projekt musik. Og de har succes både her og i udlandet

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Nok er det den jazzede afdeling, de bevæger sig i. Men både sangerinden Sidsel Storm, 32, og hendes jævnaldrende ægtemand, Peter Storm Otto, har fået folkemusikken ind med modermælken, så det falder dem helt naturligt at krydre jazzen med et ordentligt skvæt country, som de gør på sangen "You Leave Me Low" - ifølge parret selv det mest poppede nummer på Sidsels nye og fjerde cd, "Closer", der udkom sidste mandag.
Sidsel og Peter skriver nemlig deres sange sammen. Ordene er hovedsagelig hendes, mens han er hovedmanden bag musikken. Og de swingende, musikalske værker er blot nogle af frugterne af et parløb, der tog sin begyndelse for 13 år siden. En anden er sønnen Noah på 4 år og en tredje den lillesøster, han og familien efter planen bliver beriget med senere på foråret.

Læs også: Ina sang sig fri af mobning

På Den Rytmiske Højskole

Det hele begyndte på Den Rytmiske Højskole i Vig, hvor de begge indfandt sig som elever i foråret 2002.
- Jeg var poppigen, der havde sunget i forskellige rock- og popbands. Peter var en af jazzfyrene og meget vigtig, siger hun med et smil i retning af manden i sit liv.
- Men han og jazzvennerne var også lidt seje i mine øjne. De kunne jo noget, og det var en helt ny verden, der åbnede sig for mig i den forbindelse. Man kan sige, han fik omvendt mig, for faktisk fandt jeg ud af, at min stemme passede meget bedre til jazz end til pop. Vi havde begge kærester hjemme, så der gik lidt tid, inden vi fandt sammen.
Året efter dannede de Sidsel Storm Quartet med Peter på klaver. Samtidig gik de i gang med hver sin musikuddannelse: Peter gik først på forberedelseskurset MGK og siden på Rytmisk Musikkonservatorium, og Sidsel blev bachelor i musikvidenskab.
I 2008 debuterede hun med et album med nogle af landets bedste jazzmusikere.
Peter var gået i gang med at producere popmusik.
Parret har sklået sig ned på Amager, hvor de har familien tæt på
Peter har et lille lydstudie, hvor han sammen med makkeren Kasper Daugaard, der til daglig spiller med Lukas Graham, laver reklame- og filmmusik.

Læs også om Maria Montells optræden

Andre jobs

Hvis man vil leve af musik, er man nemlig i reglen nødt til at tjene en del af sine penge på at undervise andre. Og det har hverken Sidsel eller Peter lyst til.
Sidsel er begyndt at læse psykologi i Aarhus.
- Min fremtidsdrøm er at blive selvstændig psykolog. Så ville jeg kunne have mange klienter én uge og tage på turné som sangerinde ugen efter.
Peter er blevet politibetjent.
Nu er parret spændt på modtagelsen af deres nyeste, fælles cd-værk. Men man må sige, at det hidtil er gået glimrende for Sidsel og hendes flotte sangstemme: I 2009 modtog hun en Danish Music Award. Og også uden for landets grænser har der været bud efter hende. Dels i Tyskland og dels så langt væk som i Japan, hvor hendes album "Swedish Lullaby" i 2010 solgte 10.000 eksemplarer, og hvor hun sidste år var på turné med bandet.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.