Smukt striksjal i mange farver

Tirsdag, 23. august 2011
af Redaktion
Dette flotte sjal er strikket i alle efterårets farver, i hele og halve dominoruder
Foto: Garnstudio
Foto: Garnstudio

Mål
Bredde øverst: ca 160 cm
Højde midt bagpå: ca 80 cm
Materialer: DROPS Delight fra Garnstudio:350 gr f.nr 10, oliven/rust/blomme mix
DROPS Pinde nr 3,5 - eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 46 p retstrik på 10 x 10 cm.
Se farvekort for garnet Delight her

Har du spørgsmål til opskriften, kan du skrive hertil: danmark@garnstudio.com.
Oplys opskriftnummer: DROPS nr. 125-17

Køb garn i Familie Journals Shop - se her

Rækkefølge:
Fig. 1 kan hentes her

Se Fig.1 for rækkefølgen som ruderne bliver strikket i.
Hele sjalet strikkes i Retstrik - dvs der strikkes ret på hver p. Sjalet strikkes i 7 dele, se Fig.1.

JEG ELSKER AT STRIKKE

Er du vild med at strikke? Kom og vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook - se mere her

1. rude: Slå 1 m op på p 3,5 med Delight. På næste p strikkes der 3 m i denne m. Strik tilbage over de 3 m. Sæt 1 mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ud på hver p fra retsiden. Der tages ud ved at slå om på hver side af m med mærketråd, på næste p strikkes omslagen drejet ret (dvs der strikkes i bagerste del af m istedet for i forreste) for at undgå hul. Fortsæt således til der er 131 m på p. Behold de første 66 m på p (til 2. rude) og sæt de sidste 65 m på 1 tråd (til 3. rude).

2. rude: Strik frem og tilbage over 66 m på p Samtidig med at der tages 1 m ind i slutningen af hver p fra retsiden ved at strikke de sidste 2 m ret sammen. Fortsæt således til der 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

3. rude: Sæt de 65 m fra tråden tilbage på p og strik 1 m op øverst i spidsen midt ovenpå 1. rude = 66 m. Strik frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i begyndelsen af hver p fra retsiden ved at strikke de 2 første m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

4. rude: Slå 93 m op på p 3,5 med Delight. Strik frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i beg af hver p fra retsiden ved at strikke de 2 første m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

5. rude: Strik 93 m op langs opslåningskanten på 4. rude, og nu strikkes der 92 m op langs kanten på den 2. rude = 185 m. Sæt en mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ind på hver p fra retsiden ved at strikke til der er 1 m tilbage før mærketråden, tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over. Fortsæt til der er 1 m tilbage. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.


Striksjal

Strikket taske

Hulmønstret trøje

Strik mange sokker

Skøn tehætte

6. rude: Slå 93 m op på p 3,5 med Delight. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 1 m ind i slutningen af hver p fra retsiden ved at strikke de sidste 2 m ret sammen. Fortsæt således til der er 1 m tilbage på p. Klip tråden og træk den igennem den sidste m.

7. rude: Strik 92 m op langs kanten på den 3. rude, og Nu strikkes der 93 m op langs opslåningskanten på den 6. rude = 185 m. Sæt 1 mærketråd i den midterste m. Fortsæt frem og tilbage Samtidig med at der tages 2 m ind på hver p fra retsiden ved at strikke til der er 1 m tilbage før mærketråden, tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over. SAMTIDIG i slutningen af hver p fra vrangen strikkes der 1 m op i siden på 5. rude. På næste p strikkes de 2 første m ret sammen. Når der er 1 m tilbage klippes tråden og trækkes igennem den sidste m.

Kant
Strik 1 m op i hver Retrille ned langs venstre side på sjalet. Strik retstrik frem og tilbage. SAMTIDIG tages der 1 m ud i hver side på hver 2.p. Fortsæt således til kanten måler ca 2 cm. Luk løst af. Strik på samme måde langs højre side af sjalet.
Sy de to kanter sammen nederst i spidsen midt bagpå. Sy yderst i yderste led af yderste m så der ikke bliver en tyk søm.

Strikkeopskrift: Drops

KØB GARN I VORES SHOP

Køb strikkekit til den flotte jakke med sjalskrave og meget andet garn i Familie Journals Shop - se her