Strik en rummelig jakke

Lørdag, 22. marts 2014
af Redaktionen
Den rummelige strikjakke er strikket i et nemt strukturmønster med påhæklede ”strejf” i kontrastfarver. Rå detaljer er lynlåsen foran, der går helt op til skuldrene, samt de lavt tilsatte ærmer

Strikkeopskrift: Rummelig strikjakke

Str: Onesize.
Overvidde (arb): 184 cm.
Hel længde: 70 cm.

Materialer: "
Blend" (50% bomuld/50% akryl/50 g = 150 meter): 13 ngl. brun 9283 + 1 ngl af hver af flg: lysegrøn 7100 (fv 1) + lyseblå 0621 (fv 2). Strikkep + strømpep nr. 3½. Hæklenål nr. 3. 1 delbar lynlås på 80 cm i brun eller en af kontrastfarverne.
Garn fra Hjertegarn, tlf. 66 11 41 95.

Strikkefasthed: 24 m x 32 p = 10 x 10 cm i mønster.

Diagram til mønster: Kan hentes som jpg her og som pdf her

Hæklediagrammer til strejf:
Kan hentes som jpg her og som pdf her

Se forkortelser og brugertips

Populære strikkeopskrifter på familiejournal.dk

Strikkeopskrifter på pæne ponchoerStrik Marys royale svøbLav de sødeste, hæklede dyr

Højre rygdel: Slå 114 m op og strik 1. p sådan (= vr-siden): 5 vr ?8 r, 8 vr?, gtg ?-? og slut p med 8 r, 5 vr. Forts lige op i mønster efter dia, til arb måler 62 cm. Luk nu af til ærmehul sådan: Luk i beg af r-side-p for 5 m 7 gange og sæt 1 mrk. Luk nu til skrå skulder i beg af r-side-p for 7 m 5 gange, slut med en r-side-p. På næste vr-side-p lukkes de første 22 m til halsudskæring. Luk for yderligere 7 m til skrå skulder og 3 m mod halssiden. Luk de rest 12 m på én gang.

Venstre rygdel: Slå 114 m op og strik 1. p sådan: 5 vr ?8 r, 8 vr?, gtg ?-? og slut p med 8 r, 5 vr. Forts lige op i mønster efter dia. Luk af til ærmehul, skrå skulder og hals, når der er strikket samme antal p som på højre rygdel, dog spejlvendt.

Venstre forstk: Slå 115 m op. Strik 1. p (= vr-siden) sådan: 6 vr ?8 r, 8 vr?, gtg ?-? og slut p med 8 r, 5 vr. Forts lige op i mønster efter dia. Bemærk: De sidste 3 m på r-side-p er til ombuk ved forkanten og strikkes glat på alle p, de er derfor uden for mønster. Når arb måler 40 cm, lukkes til V-udskæring inden for de 3 m ved forkanten sådan: Strik til der er 5 m tilb på p og strik 2 m sm sådan: Hvis det er vr-m, strikkes de vr sm, hvis det er r-m, tages 1 m løst af, strik 1 r og træk løs m over. Der tages ind på hver p fra r-siden 18 gange og på hver 2. p fra r-siden 5 gange. Samtidig lukkes til ærmehul og skrå skulder efter samme antal p som på højre rygdel. Slut med 15 m, som lukkes af på én gang.

Højre forstk: Strikkes som venstre, men spejlvendt. Dvs., at 1. p strikkes sådan: 5 vr ?8 r, 8 vr?, gtg ?-? og slut p med 8 r, 6 vr. De 3 m i beg af r-side-p er til ombuk og er ikke med i mønster. Indt til V-hals strikkes fra r-siden sådan: 3 r, 2 m enten r sm eller vr sm alt efter mønstret.

Hækling af farvestrejf: Sy rygdelene sammen 1 hel m inde, så mønstret passer. Nu hækles lodrette og skrå strejf på modellen, som vist på de 3 hæklediagrammer. Fordel strejfene tilfældigt ud over ryggen.
Hækl på samme måde på forstykkerne.

JEG ELSKER AT STRIKKE

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook - se mere her

Halskant til ombuk: Fra ryggens r-side strikkes, med brun, 1 m op for hver aflukket m. Strik 2 p glat og luk af i ret på næste p. Sy skuldersømmene sammen fra mrk ved ærmehullet op til og med halskanten/ombukket. Sy sidesømmene sammen 1 hel m inde.

Ærmer: Strik med brun og strømpep 64 m op rundt i ærmehullet jævnt fordelt. Beg ved sidesømmen og strik 80 p rundt i mønster efter dia. Hækl skrå eller lodrette strejf som vist i de 3 hæklediagrammer på de første 40 p. Buk halvdelen af ærmet om på vr-siden og sy det til med lette sting.

Lynlås: De 3 m ved forkanten og 4 p halskant på ryggen foldes om på vr-siden, og lynlåsen sys i fra skuldersømmen til nederste kant på forstk. Bemærk: Vær opmærksom på, at mønstret skal passe ud for hinanden, når lynlåsen er lukket, og den må hverken stramme eller flane, når modellen er taget på.

Strikkeopskrift: Marianne Nyland Andersen
Foto: Hjertegarn

Kom godt i gang med at strikke, hækle og sy!

Nu kan du købe Familie Journals håndarbejdsmagasiner 101, 102 og 103 idéer i vores webshop. De er fyldt til bristepunktet med inspirerende strikkeopskrifter, idéer til strik, hækling, patchwork, bolig og genbrug. Du får det tilsendt som en PDF-fil, så du slipper for at betale fragt og kan nøjes med at printe de sider, som du skal bruge nu og her. God fornøjelse!

Hvert magasin koster kun 40,-