Opskrifter

Krydret ribbensteg med æblekompot og rosenkål

Mandag, 30. november 2009af Redaktion
Ribbensteg er alfa omega til en lækker julemiddag - her dog med lidt flere krydderier end man er vant til

Opskrift på krydret ribbensteg

(Ribbensteg til 6 pers.)

1½ kg ribbensteg

Krydderblanding
Hakkede blade af et par små kviste rosmarin
2 fed hakket hvidløg
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
½ tsk. salt + salt til sværen

TIP

Æblerne kan krydres med revet peberrod.

Æblemos
500 g aromatiske spiseæbler
20 g smør
1 spsk. citronsaft
1-2 spsk. honning


Fremgangsmåde til ribbensteg

Sørg for at sværen er ridset smalt helt ned til kødet. Rør krydderblandingen sammen og smør den på stegens kødside. Trækker koldt nogle timer, gerne fra morgen til aften. Gnid sværen med salt og sørg for, at der kommer salt ned mellem hver svær. Læg din ribbensteg i en bradepande evt. klodset op med sammenkrøllet folie, så sværen ligger vandret.

Almindelig stegning
Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad din ribbensteg stå ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Hvis sværen ikke er sprød, efterbrunes din ribbensteg ved 250°.

Lavtemperaturstegning
Sæt din ribbensteg i ovnen og tænd på 100°. Steg i 2 timer. Skru op til 250° og steg ca. ½ time, til sværen er sprød og boblende.

Æblemos
Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Hak dem groft og læg dem i en gryde med smør, citronsaft, honning og en smule vand. Damp ved lav varme ca. 10 min og smag til med honning.

Tilbehør
Rens 400-500 g rosenkål og skær det nederste af dem. Pil bladene fra hinanden (kan gøres i forvejen og lægges i plastpose) og rist dem på en stor pande i olie eller smør 4-5 min. ved jævn varme. Drys salt på.

Sprød svær
Løsningen, hvis sværen ikke bliver sprød. Skær sværen af din ribbensteg (pak kødet i folie, så det ikke bliver koldt) og del sværene, så de ligger en og en i bradepanden. Sæt dem i ovnen ved 225-250° og lad dem stege, til de er sprøde. Vend dem nogle gange og hold øje med sværene, så de ikke bliver for mørke.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækre juleretter...
Svineslag i stegeso med cider
Juleappelsiner
And med tyttebærsovs og rødkål


Se flere lækre juleopskrifter på magasinetmad.dk.