Opskrifter

Surkål

Mandag, 21. november 2011af Redaktion
Smager herligt sammen med andeconfit og andefedtstegte kartofler

1 hvidkål
1 kg groft salt
1½ dl lys hvidvinseddike
Knust enebær og kommen
Evt. lidt hvidvin

Snit kålen i strimler. Gnid den med groft salt og sæt den under let pres i tre dage i køleskabet i en krukke. På dette tidspunkt skulle der gerne være kommet meget vand ud af kålen. Si vandet fra og børst saltet af kålen uden brug af vand. Rør med krydderier og eddike og lad trække koldt under låg igen i 3 dage. Herfra er kålen klar til at blive spist, men hvis den stadig er for rå, kan man lige give den et opkog med lidt hvidvin, eller man kan lade den trække koldt med hvidvin. Kan holde 1 måned på køl i tætsluttende glas.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Juleforberedelser...


Andeconfit


Rullepølse


Medisterpølse









BYG DIT EGET KAGEHUS

Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr.

Få tjek på al julemaden her...















Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop