Opskrifter

Juleskinke

Lørdag, 10. december 2011af Redaktion
Lækker, glaseret skinke

(8 pers.)

1 lille skinke (ca. 3 kg)
1 stort løg i tynde skvier
5 nelliker

Glasering
2 dl gylden sirup
150 g farin
10-15 nelliker

Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde, som du skærer i fine tern. Læg skinken i et ovnfast fad og drys med løg og nellike, der stikkes i fedtet over den. Fyld op med vand i ca. 3 cm højde. Pak stegen grundigt ind i alufolie i flere lag. Sæt den i 160° varm ovn i 1 time, sænk så temperaturen til 140° og fortsæt i 1½ time mere. Lad den så hvile, mens du laver glaseringen.
Kog farin med 1 dl vand og sirup. Når den er sirupsagtig, tilsættes resten og det hele koger nogle min. mere. Læg stegen i en ren bradepande. Fordel siruppen jævnt over stegen og sæt den i en 200° varm ovn i 20 min., til den glacerer.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Jansons fristelser
Gule ærter, flæsk og medisterpølse
Ingefærkrydrede revelsben

Få tjek på al julemaden her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop