Opskrifter

Julens fiskesalater

Onsdag, 17. december 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Her får du opskrifterne på to lækre julesalater med fisk: æblesild og skaldyrssalat

TIP: Salaterne kan forberedes, men skal først blandes kort inden spisetid.

Opskrift på æblesild

(6 pers.)

3-4 store kryddersildfileter
1 rødløg
1 syltet agurk el. 4 strimler asie
1-2 syrlige æbler
Citronsaft
1½ dl cremefraiche
1-2 spsk. friskrevet peberrod
½-1 tsk. karry
1 bdt. purløg

Lad sildene dryppe af og skær dem i mindre bidder. Skær løg, agurk og æbler i tern. Giv æblerne lidt citronsaft og bland dem med løg og agurk. Gem lidt æble og rødløg til pynt. Bland cremefraiche, peberrod og karry og smag til med salt og peber. Bland salaten og pynt med æble, rødløg og klippet purløg.

Populært til jul

Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter Finskbrød

Opskrift på skaldyrssalat

(4 pers.)

150 g frosne rejer
125 g frosne hummerhaler
1 dåse artiskokhjerter

Sauce:
100 g mayonnaise
1 dl cremefraiche
Ca. ½ tsk. (røget) paprika
3-4 dråber tabascosauce
1 spsk. tomatpuré
Salt og peber
1 bundt dild

Tø skaldyrene op og tryk dem fri for væde, så salaten ikke bliver tynd. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Rør saucen sammen, den må gerne være godt krydret. Snit dilden og rør halvdelen i saucen. Bland skaldyr, artiskokhjerter og sauce og kom det i skålen. Pynt med resten af dilden.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!