Opskrifter

Krydderkage med tyttebær

Fredag, 28. november 2008af Redaktion
Gammeldags krydderkage med syrlig-sød smag af tyttebær og god holdbarhed

3 æg
225 g sukker
1 dl tyttebærsyltetøj
2 dl piskefløde
50 g smeltet smør
175 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
¼ tsk. stødte nelliker
1 tsk. ingefær

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt tyttebærsyltetøj, fløde og smør og bland det forsigtigt. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i æggene. Hæld dejen i en smurt form på 11/2 l. Bag kagen nederst i ovnen ved 200° ca. 45 min., prøv med en strikkepind. Læg bagepapir over, hvis kagen ser ud til at blive for mørk. Lad kagen køle i formen, inden den vendes ud på bagerist.
Mandlerne er nemme at lave og har en god og spændende blanding af sødme, salt og hotte krydderier.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen




Prøv også...
Krydderikage i klodser
Banankanelkage