Opskrifter

Makronsnitter

Søndag, 11. januar 2009af Redaktion
(Ca. 16 stk.)Dej:200 g hvedemel1 tsk. salt½-1 dl koldt vand200 g usaltet iskoldt smørFyld:4 store æblerKornene af ½ vaniljestang200 g

(Ca. 16 stk.)

Dej:
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet iskoldt smør


Fyld:
4 store æbler
Kornene af ½ vaniljestang
200 g sukker

Makronmasse:
400 g marcipan
100 g flormelis (eller sukker)
3 æggehvider
Mandelflager til drys

TIPS

* Kan fryses.
* Man kan også bruge færdigt syltetøj som fyld.
* Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan man også bruge færdig butterdej, men det er ikke så sjovt, og det smager ikke helt så godt.
* Du kan komme lidt revet citronskal i makronfyldet, hvis du vil have det mere friskt.

Kog æbler til mos med sukker og vaniljestang. Kom mel og salt i foodprocessor og blend med vand til en samlet dej. Rul den ud og kom skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold over og rul og gentag sammenfoldning 3 gange hurtigt, så smørret ikke smelter. Rul dejen tyndt ud til sidst og form det som en aflang stang og stil dejen i køleskabet. Marcipan rives på rivejern. Æggehvider piskes stive og dernæst seje med sukker. Marcipan kommes i, og der røres, til dejen er jævn. Smør æblemos på den udrullede dej og læg makronmasse over. Det kan gøres med tylle, og der drysses med mandelflager. Bages ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun. Skæres i snitter.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Kransekage
Chokoladetrøffelkage