Minirugbrød
Foto: Jette M. Vesterager

Ingredienser til minirugbrød

(8 stk.)

25 g gær eller ½ pose tørgær 
2½ dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. brun farin
350 g groft rugmel
2 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. hørfrø

Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, farin, rugmel, solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø og rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 1 time. Slå dejen sammen og del den i 8 stykker. Form hvert stykke til en 8 cm lang pølse og læg dem på tværs i bunden af en smurt rugbrødsform. Lad minirugbrødene hæve i formen i 40 min. og stil dem i ovnen ved 225° i 15 min., sænk varmen til 180° og lad dem bage i yderligere 30 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Prøv flere lækre brød...
Frøknækbrød
Chiliboller
Gode madpakkeboller

Nyhedsbrev
Familie Journal - Spilleklub
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+