Opskrifter

Glaseret jordbærtærte

Mandag, 28. juni 2010af Redaktion
En rigtig sommertærte med citroncreme

Bund
200 g hvedemel
120 g smør
60 g sukker
1 æggeblomme
Lidt koldt vand

Creme
2½ dl piskefløde
Kornene af 1 vaniljestang
8 æggeblommer
150 g sukker
Saft og skal af 3 usprøjtede citroner
Evt ½ dl rom el. gin

Bærtop
350 g jordbær
2 dl jordbærsaft
2 blade husblas


Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og lad den afkøle 30 min., før den rulles tyndt ud og kommes i en 25 cm tærteform med løs bund. Forbages med bagepapir og tørrede bønner (snydefyld) i 10 min. ved 200°. Kog imens cremen ved at koge fløden op med vaniljestangen og kornene herfra sammen med lidt af sukkeret. Sluk, rør citronskal i og lad det afkøle. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret, citronsaften og evt. spiritus og pisk så fløden i og varm langsomt op, til det tykner let. Hæld det i tærtebunden uden snydefyld og bag ved 150° i 20 min. Afkøl helt. Læg så skiver af jordbær over, drys med lidt sukker og opvarm jordbærsaften. Udblød husblas i koldt vand og smelt det i den varme væske. Lad den afkøle let, så den lige sætter sig, og hæld den så forsigtigt ud over jordbærrene. Stil koldt til servering.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere med husblas...
Fersken-citronfromage
Vaniljeparfait med fersken-melonsalat

Lav lækre desserter med jordbær og rabarber.