Hindbærlagkage
Foto af lagkagen: Jette M. Vesterager

(20 pers. 2 kager)

Lagkagebunde

8 æggehvider
350 g sukker
300 g blendede mandler

Kagecreme

8 æggeblommer
8 dl sødmælk
Kornene af 1 vaniljestang
50 g sukker
3½ spsk. majsstivelse
2 dl græsk yoghurt
2½ dl piskefløde
1 kg hindbær
250 g hakket, mørk chokolade

FLERE LAGKAGER: Se 17 opskrifter på dejlige lagkager lige her...

TIP

  • Bundene kan bages dagen før og lægges sammen om morgenen

Sådan laver du lagkagen:

Pisk æggehviderne halvstive. Kom sukker i lidt ad gangen, mens du pisker videre. Når det er sejt, vendes blendede mandler i. Smøres ud i 4 store cirkler ca. 20 cm i diameter på bagepapir og bages ved 125° i 45-50 min.

Æggeblommer, mælk, vaniljestang, sukker og majsstivelse koges sammen og koger i 1 min. under kraftig omrøring. Når cremen er afkølet, smages den til med yoghurt, og fløden piskes til skum. Noget af fløden vendes i cremen, mens resten kan bruges til at pynte med. Læg cremen på alle bundene, læg rensede hindbær på og drys chokolade over. Læg bundene sammen to og to og server kagerne afkølede.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Opskrifter på tærter

Glaseret jordbærtærte med citroncreme

Rabarbertærte med marcipanlåg

Jordbær-rabarbertærte

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+