Opskrifter

Boller fra fryseren

Søndag, 3. april 2011af Redaktion
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves

(24 stk.)

1½ dl solsikkekerner
50 g gær
6 dl håndvarm mælk
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
775-800 g sigtemel

Rist solsikkekernerne på en tør pande eller i mikroovn. Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt olie, salt, sukker, solsikkekerner og så meget mel, at dejen kan æltes glat og elastisk. Hæver tildækket i skålen i 30 min. Ælt dejen let igennem på bordet og del den i 24 stk. Tril dem til boller. Læg bagepapir på plader eller bakker, som kan stå i fryseren. Lad bollerne hæve tildækket i 30 min. og stil dem i fryseren. Efter ca. 30 min. er bollerne frosne og kan lægges i fryseposer.
Bagning: Tag det ønskede antal boller ud af fryseren og læg dem på en bageplade. Sæt pladen midt i en kold ovn og tænd på 225°. Bollerne er bagt efter ca. 30 min.
Pladen med de frosne boller kan også stå på køkkenbordet, mens ovnen varmer op til 250°. Bag bollerne 10 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SUPERFLOT BRØDBOKS

Brødboks i superflot 50-retrostil fra Ib Laursen der holder dit brød frisk og appetitteligt.
Klik her for at købe den fine boks i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Knækbrød med ramsløg
Femkornsbrød
Grovboller med mandler og chokolade


Find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop