Banankage med ingefærglasur
Foto: Carina Krüger

50 g smør
2 store el. 3 små modne bananer
50 g valnøddekerner
100 g mørk chokolade
3 æg
250 g sukker
175 g mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
½ dl mælk

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Glasur
1-2 kugler syltet ingefær
75 g smør
150 g flødeost naturel
200 g flormelis
Saft af ½ citron

Smelt smørret og lad det køle. Mos bananerne med en gaffel. Hak nødder og chokolade. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og chokolade og rør det i æggene sammen med smør og mælk. Rør bananmos og nødder i. Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen på nederste rille ca. 40 min. ved 175°. Lad kagen stå 5 min., inden den vendes ud på en rist.

Glasur
: Hak ingefæren fint. Smelt smørret og lad det køle af. Tilsæt flødeost, flormelis, ingefær og citron og pisk det til en tyk glasur. Bred glasuren ud på kagen og stil den køligt.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere med banan...











Køkkenudstyr – til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

 

Nyhedsbrev
Familie Journal - Spilleklub
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+