Opskrifter

Saftig æble-abrikoskage

Søndag, 26. februar 2012af Redaktion
Æbler og abrikoser gør kagen saftig og lækker og holder den frisk længe

2 æbler
200 g abrikoser
200 g smør
5 dl hvedemel
4 dl sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
5 æg
2½ dl varmt vand

Pynt
50 g mandelspåner

Skær æblerne i både. Kog abrikoserne op i vandet, gem vandet - det skal bruges til dejen. Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Rør det smeltede og afkølede smør i melet. Rør æggene i ét ad gangen. Rør det afkølede abrikosvand i lidt ad gangen. Held dejen i en beklædt form på 20 x 30 cm. Læg æblebåde og abrikoser i rækker på dejen og drys mandelspåner over. Bag kagen ved 175° i ca. 45 min.

Bageopskrift: All Over Press


Find flere opskrifter her...


Æbledrømme med
kokos


Mormors abrikosgif-
ler


Krydret æblesand-
kage


Æblekage med nød-
delåg










Du kan finde mange flere kager og desserter med æbler her...



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop