Opskrifter

Marcus’ lakridskager

Torsdag, 10. maj 2012af Redaktion
Marcus Grigo, der er kagekunstner, har bagt nogle dejlige lakridssmåkager. De er trods sukkermængden passende søde, har mild lakridssmag og hårdsprød konsistens. Prøv også kagerne i kærnemælkskoldskål og i trifli med frugt

(50-60 stk.)

250 g mel
½ tsk. bagepulver
30 g lakridspulver (bl.a. SuperBrugsen)
125 g soltørrede tranebær
175 g koldt smør
250 g rørsukker
2 små æg

Bland mel, bagepulver, lakrids, tranebær og smør i tern i en foodprocessor. Kør, til smørret er findelt. Tilsæt sukker og æg, kør til dejen har samlet sig. Form den til 2 pølser. Pak dem i alufolie og læg dem i køleskab 2-3 timer eller længere. Skær dejen i ¾-1 cm tykke skiver og læg dem på plade med bagepapir. Bag kagerne ca. 8 min. ved 180° på midterillen og køl dem af på en bagerist.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SJOV MED FORME

Søde pandeforme formet som et hjerte og et hus. Gør det sjovere at lave pandekager eller spejlæg sammen med børnene. Formene koster 69 kr., og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Lakridsboller
Lakrids-cupcakes
Lakridskage med appelsin

Flere opskrifter med lækkerier med anis, fennikel og lakrids

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop