Opskrifter

Rabarber i bedstefars skæg

Lørdag, 16. juni 2012Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv den klassiske skærekage "bedstefars skæg" med et friskt sommer-twist af rabarber. Opskriften er et sikkert hit og giver ca. 16 stykker.
50 min
16 personer
Kage
175 g smør
175 g sukker
3 æggeblommer
200 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk
Top
3 æggehvider
200 g sukker
100 g mandler
500 g rabarber
  1. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
  2. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og sigt mel og bagepulver over og fold i dejen skiftevis med kærnemælk.
  3. Kom dejen i en smurt eller foret lille bradepande.
  4. Pisk æggehviderne stive og dernæst seje med sukker.
  5. Hak mandlerne groft.
  6. Skær rabarberne i 2 cm lange stykker og vend mandler og rabarber i marengsmassen.
  7. Fordel marengsmassen over kagen.
  8. Bag kagen ved 200° i ca. 40 min.