Opskrifter

Brooklyn-chokoladekage

Onsdag, 17. oktober 2012af Redaktion
En super chokoladekage, der er inspireret af det amerikanske køkken

Opskrift på Brooklyn-chokoladekage

(10 pers.)

2 store æg
300 g sukker
125 g mørk chokolade
1¼ dl solsikkeolie
150 g hvedemel
4 spsk. kakao
¾ tsk. bagepulver
1½ dl cremefraiche 18%
1 dl espresso kaffe

Se også: Amerikanske pandekager med kokos og havregryn

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fyld og top
150 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
4 stk. valnøddebrownie

Pynt
Chokoladefirkanter

Tilbehør
Cremefraiche eller vaniljeis

Køb billigt køkkenudstyr

Fremgangsmåde - Brooklyn-chokoladekage

Pisk æg og sukker luftigt. Smelt chokoladen over vandbad, tag den af varmen og rør olien i. Fold sigtet mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør skiftevis chokolade, cremefraiche og kaffe i dejen. Kom den i 2 smurte springforme på 21 cm i diameter, læg evt. bagepapir i bunden. Bag kagerne ved 180° i 25 min., til de er gennembagt. Bring fløden i kog og rør den hakkede chokolade ud i den. Når cremen har sat sig lidt, deles den i to. Rør den ene del med smuldret valnøddebrownie og smør det på den ene kage. Læg den anden kage oven på og smør resten af chokolademassen på som top. Pynt evt. med chokoladefirkanter rundt i kanten. Stil kagen koldt.

Bageopskrift: Aase Dotterud

Chokolade i massevis

Vi har samlet 25 fristende chokoladekager og -desserter i galleriet

Chokolade i desserter