Opskrifter

Lagkage med bær og sprøde nødder

Onsdag, 2. januar 2013af Redaktion
Vi fejrer, at Familie Journal snart fylder 136 år med lagkage og varm chokolade

Ingredienser til lagkage med bær og sprøde nødder

(12-14 pers.)

Lagkagebunde
4 æg
125 g sukker
60 g hvedemel
70 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vand

Sådan gør du
Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i, til det er tykt og cremet. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i æggene sammen med vandet. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme. Bag bundene på midterste rille ca. 8 min. ved 225°. Køl bundene af på en bagerist.

TIP

  • I stedet for lagkageforme kan bundene bages som en bund i en springform. Bagetiden er så 15-17 min. ved 200°. Når bunden er afkølet, flækkes den i 3 med en skarp kniv eller en sytråd.
  • Lagkager er altid bedst, når de lægges sammen dagen før.

  • Bundende kan vædes med portvin eller sherry.

Bærmousse
4 blade husblas
200 g frosne, blandede bær
Ca. 3 spsk. sukker
1 dl piskefløde

Creme
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
1 tsk. vanilje

Pynt
25-50 g hasselnødder
Chokolade
Ca. 4 dl piskefløde

Sådan gør du
Bærmousse: Læg husblassen i blød i koldt vand. Tø bærrene op i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen. Smelt husblassen i bærrene og lad dem blive kolde. Pisk fløden stiv. Vend den i bærrene og smag moussen til med sukker.

Creme: Pisk æg, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en tykbundet gryde og varm op under piskning, til cremen jævner. Tilsæt vanilje og køl cremen af.

Pynt: Hak nødderne groft og rist dem sprøde på en pande ved mellemvarme. Pisk fløden stiv.
Læg bundene sammen med creme og bær. Pynt kanten og den øverste bund med flødeskum, nødder og høvlet chokolade.

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Ingredienser til varm chokolade

(Ca. 6 kopper)

1 l mælk
2 spsk. kakao
100 g mørk chokolade ca. 70%
2-3 spsk. sukker efter smag
1½ dl piskefløde

Sådan gør du
Hæld mælken i en slip let-gryde og drys kakao over. Lad det stå 5 min. og pisk det sammen, på den måde klumper kakaoen ikke. Hak chokoladen. Varm mælken op næsten til kogepunktet og hæld chokoladen i. Rør i gryden, til chokoladen er smeltet. Smag til med sukker og server med flødeskum.

Bageopskrift: Anne Skovggard-Petersen

17 lækre lagkager

Dejlige lagkager med forskellige lagkagebunde og fyld som chokolade og bær. Find din egen favorit her...

Lav flotte lagkager