Opskrifter

Glutenfri drømmekage

Mandag, 22. april 2013Bageopskrift: Kristina Marckmann
Denne opskrift på glutenfri drømmekage giver en skøn, klassisk drømmekage - bare helt uden hvedemel. Opskriften giver 6-8 stykker kage.
40 min
Glutenfri drømmekage
3 æg
300 g sukker
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
2 dl mælk
75 g boghvedeflager
50 g majsmel
75 g fuldkornsrismel
3 tsk. bagepulver
Fyld til glutenfri drømmekage
100 g smør
100 g muscovadosukker
150 g kokos
1/2 dl mælk

Fremgangsmåde til glutenfri drømmekage

  1. Pisk æg, sukker, Fiberhusk og vaniljesukker til en tyk og luftig masse.
  2. Smelt smørret og bland det med mælken.
  3. Bland boghvedeflager, majsmel, rismel og bagepulver og vend det i æggemassen skiftevis med mælken.
  4. Kom dejen i en 20 x 30 cm stor bradepande beklædt med bagepapir og bag den ved 200° i 25 min.
  5. Smelt smørret og bland det med muscovadosukker, kokos og mælk, kom fyldet over kagen og bag den yderligere i 10 min. ved 215°.