Opskrifter

Marcipangifler

Onsdag, 12. juni 2013af Redaktionen
Herligt gærbrød fyldt med den lækreste remonce. Så skal der smovses...

Ingredienser til marcipangifler

(8 stk.)

50 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g smør
300 g mel

Creme
50 g blødt smør
50 g rørsukker
50 g marcipan
1 æg til pensling
25 g mandelflager
Flormelis

Fremgangsmåde til gifler

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rør smør, rørsukker og marcipan sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i 5 mm's tykkelse og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen, skær den ud i 3 cm tykke skiver og sæt dem på en plade med bagepapir. Tryk skaftet af en gaffel ned i midten af giflen, så siderne åbnes og lad dem efterhæve i 20 min. Pensl med sammenpisket æg, drys med mandelflager og bag dem i ovnen ved 200° i 15 min. Servér giflerne drysset med flormelis.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Birkesgifler
Kokosgifler


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop