Opskrift på chokoladekage

Ingredienser til chokoladekage

(Ca. 10 stk.)

200 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
120 g sukker
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker

Glasur
2 spsk. pulverkaffe
1 spsk. kogende vand
50 g smør
100 g mørk chokolade

Pynt
Krymmel el. kokos

Fremgagsmåde til chokoladekage

Smelt smør og chokolade over vandbad eller ved meget lav temperatur under omrøring. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Vend den i den smeltede chokolade. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i ægge-chokolademassen lidt ad gangen. Kom dejen i en smurt springform på 1½ l. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 40 min. Afkøl kagen. Rør kaffepulveret ud i det kogende vand, kom smør og chokolde i og smelt det ved svag varme. Fordel glasuren over kagen og drys med krymmel.

Lidt flødeskum og bær understreger smagen af den skønne chokolade.


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Hasselnøddemuffins
Chokoladekage med mandler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop



Vi elsker chokoladekage

Få nogle af vores bedste opskrifter på chokoladekage her >>

Ingen billeder fundet.

Seneste nyt

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+