Opskrifter

Glutenfri chokoladekage

Mandag, 3. februar 2014af All Over Press
Kagen bliver ikke så høj, men er fantastisk lækker med en himmelsk glasur.

Ingredienser til glutenfri chokoladekage

(Ca. 24 stk.)

Chokoladekage
220 g smør
3 spsk. kakao
2½ dl kogende vand
180 g glutenfri kagemiks (halvdelen kagemiks og halvdelen en lys melblanding)
300 g sukker
¼ tsk. salt
1 dl fløde
2 æg
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker


Creme
100 g smør
4 spsk. kakao
6 spsk. fløde
eller mælk
1 tsk. vaniljesukker
330 g sukker
Ca. 50 g pistacienødder



Fremgangsmåde til glutenfri chokoladekage

Smelt smørret og rør kakaoen i, rør godt og tilsæt det kogende vand. Bland kagemiks, sukker og salt og rør det i smørblandingen. Pisk æggene, rør fløde, natron og vaniljesukker i og rør det i dejen. Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 30 x 40 cm og bag kagen ved 175º i 20 min. Afkøl chokoladekagen på en rist.

Smelt smørret og tilsæt resten af ingredienserne til en jævn glasur. Fordel glasuren over chokoladekagen og drys de finthakkede pistacienødder over, inden glasuren stivner.

Fristende cheesecakes!

Er du også vild med ostekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.
Se opskrifter på cheesecake her >>

Find flere kageopskrifter her...
Glutenfri kokosmakroner
Glutenfri drømmekage



Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.