Opskrifter

Medaljer med bær og nougatskum

Mandag, 14. april 2014af Redaktionen
Vi elsker medaljer!

Ingredienser til medaljer med bær og nougatskum

(16 stk.)

150 g hvedemel
3 spsk. flormelis
90 g koldt smør
2 spsk. fløde 9%

Kompot
200 g jordbær (+ ekstra til pynt)
200 g rabarber
4 spsk. rørsukker
½ spsk. majsstivelse

Nougatskum
100 g hakkede mandler
100 g sukker
2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis

Glasur
Rababersaft
Flormelis

Pynt
Jordbær

Fremgangsmåde til medaljer med bær og nougatskum

Bland mel og flormelis og smuldr smørret i. Saml dejen med fløden og læg den på køl i 30 min. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse, udstik 16 kager, der er ca. 7 cm i diameter, og læg dem på en plade med bagepapir.

Bag kagerne ved 200° i 8 min., til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Skyl jordbær og rabarber og skær dem i mindre stykker. Bland rabarber og jordbær, sukker og majsstivelse i et lille, ovnfast fad og bag dem ved 200° i 15 min. Kom jordbær-rabarberkompoten i en lille skål og lad dem afkøle helt i køleskabet.

Bland sukker og mandler på en tør pande og lad det karamellisere til nougat. Hæld den varme nougat ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle helt. Pisk fløden til skum og hak nougaten. Vend nougaten i flødeskummet.

Rør en glasur af 1 tsk. saft fra rabarberne og flormelissen og dekorér halvdelen af mørdejskagerne. Læg mørdejsbundene sammen to og to med en skefuld jordbær-rabarberkompot og en klat nougatskum. Pynt kagerne med jordbær og servér.

Tip: Læg medaljerne sammen lige inden de skal serveres, ellers bliver bundene bløde.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Påske-chokoladekage
Linser og medaljer

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her