Opskrifter

Pie med mandeldej

Søndag, 14. september 2014af Margit Gade, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en lækker pie med mandeldej og blommefyld - servér med flødeskum

Opskrift på pie med mandeldej

(4 pers.)

Ingredienser til dej:
75 g mandler
100 g mel
75 g smør
2 spsk. sukker
1 æggeblomme

TIP

Hæld lidt af væden fra inden du kommer frugten i fadet, hvis du bruger frosne optøede blommer

Ingredienser til fyld:
500 g blommer
50-75 g sukker
50 g makroner
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde

Hak mandlerne. Bland mel og mandler i en skål og smuldr smørret i. Tilsæt sukker og æg og saml dejen med æggeblommen uden at ælte den. Dejen skal være løs. Læg den køligt en times tid. Udsten blommerne og halver dem, hvis de er store. Knus makronerne og læg dem nederst i en smurt tærteform Bland blommerne med sukker og majsstivelse og læg dem over makronerne. Smuldr dejen over blommerne og drys perlesukker på. Bag pien 25-30 min. ved 200° på midterste ovnrille. Spis pien lun eller kold med flødeskum.


Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.