Opskrifter

Sarah Bernhardt-kager

Mandag, 8. september 2014af Kristina Marckmann, foto: Iben Kaufmannfoto: Iben Kaufmann
Lækre og festlige Sarah Bernhardt-kager

Opskrift på Sarah Bernhardt-kager

(ca. 30 stk.)

Ganache:
4¾ dl piskefløde
3 spsk. klar honning
Et nip salt
1 tsk. vaniljeekstrakt
450 g mørk chokolade

Mandelmakroner:
250 g marcipanmasse
90 g sukker
1 tsk. mandelekstrakt
½ tsk. salt
2 æggehvider

Glasur:
175 g mørk chokolade 70 %
2 spsk. vegetabilsk olie
50 g hvid chokolade

Sådan bager du Sarah Bernhardt-kagerne

Chokoladeganache: Bring fløde, honning, salt og vaniljeekstrakt i kog, og tag det af varmen. Kom chokoladen i og rør, til det er smeltet. Sæt massen på køl natten over.

Makroner: Bland marcipanmasse, sukker, mandelekstrakt og salt sammen og tilsæt æggehviderne en ad gangen, rør mellem hver. Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle på 1 cm, og sæt cirkler på 2 cm på plader med bagepapir. Bag dem ved 160° i 12 min. og lad dem køle af. Kom ganachen i en sprøjtepose, og sæt en lille top på hver makron. Læg makronerne sammen to og to, og lad dem hvile i køleskabet i ca. 30 min.

Glasur: Smelt den mørke chokolade over vandbad. Tag den af varmen, rør olien i, og lad den køle let af. Dyp makronerne i chokoladeglasuren. Lad den størkne. Dryp smeltet hvid chokolade hen over den mørke chokoladeglasur.

Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her

Du kan også kaste dig over en af de lækre chokoladekagert i galleriet nedenfor - mums!

Bag lækre chokoladekager



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.