Opskrifter

Rabarberkage med lun marengs

Torsdag, 5. juni 2014af Conny Magaard, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Conny Magaard, Haderslev. Se hendes opskrift på rabarberkage her.

Rabarberkage er en rigtig god sommeropskrift, der kan blive helt fantastisk, især hvis du bruger dine egne rabarber.

I modsætning til rabarbertærte, vil du kunne finde endnu flere, som kan lide rabarberkage, idet den ikke har den samme syrlighed.

Vi anbefalder på det kraftigste, at du straks giver dig i kast med at bage denne lækre rabarberkage.

Vi kan garentere for, at hverken du eller dine gæster vil blive skuffet.

Vil du have lidt ekstra smag i din topping? Så prøv denne rabarberkage med kardemommemarengs

Ingredienser til rabarberkage

(6-8 stk. rabarberkage)

125 g sukker
125 g smør
4 æggeblommer
1 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g rabarber
4 æggehvider
250 g sukker

Fremgangsmåde til rabarberkage

Rør smør og sukker blødt, pisk æggeblommer og æg i.

Bland mel og bagepulver og rør det i dejen til din rabarberkage.

Fordel dejen til din rabarberkage i bunden af en smurt springform på 24 cm.

Skær rabarberne i skiver. Fordel rabarberne over dejen, tryk dem let ned og bag din rabarberkage ved 180° i 30 min.

Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk dem seje.

Fordel marengsen over din rabarberkage og bag den i yderligere 30 min. ved 150°.

Sérver din lune rabarberkage!

Galleri: Lækre bradepandekager

Kager i bradepande