Opskrifter

Brioche med skinke og mozzarella

Fredag, 19. september 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag denne lækre, franske klassiker - briochen er kendt for et højt indhold af smør og æg og smager himmelsk!

Opskrift på brioche med skinke og mozzarella

(6-8 pers.)

600 g hvedemel
10 g salt
30 g gær
1¾ dl sødmælk
3 medium æg
150 g smør
8 skiver parmaskinke
3 kugler mozzarella
4 kviste salvie
Æg til pensling
50 g parmesan

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad

Fremgangsmåde til brioche

Rør gæren i den let lunede mælk. Kom mel og salt i en stor skål. Rør mælken i melet under omrøring. Tilsæt æggene, mens der æltes. Hak smørret i små stykker, ælt det i dejen og ælt den i 10 min. Lad dejen hæve 1 time.

Rul dejen ud til en stor rektangel. Læg skinke og mozzarellaskiver på dejen. Hak salvien og drys den over. Rul dejen sammen som en roulade, form den til en krans og snit overfladen let.

Pensl dejen med æg og drys med revet parmesan. Lad den efterhæve i 1-2 timer. Bag briochen ved 200° i 45 min.





Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.