Opskrifter

Klistret chokoladekage med kirsebær

Søndag, 5. april 2009af Helle Brønnum Carlsen, foto: Jette M. Vesteragerfoto: Jette M. Vesterager
Til alle os, der elsker chokolade, flødeskum og kirsebær

Opskrift på klistret chokoladekage

300 g sukker
250 g usaltet smør
200 g kraftig mørk chokolade
4 æg
60 g hvedemel
60 g kakao
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje-ekstrakt
250 g syltede afdryppede kirsebær


Tilbehør
Flødeskum og flere kirsebær

Vi elsker chokoladekage!

Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.
Se vores chokolade-kager her >>

Fremgangsmåde til klistret chokoladekage

Pisk sukker og smør blødt og luftigt. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Rør chokoladen i smørret og dernæst æggene et ad gangen. Rør vanilje i og sigt de tørre indredienser over dejen, inden kirsebærrene foldes i til sidst. Kommes i en lille 25 x 25 cm bradepande foret med bagepapir. Bages ved 180° i 45 min. og skæres ud, når den er afkølet. Serveres som dessert med syltede kirsebær og flødeskum.


Mere med chokolade...
Chokoladefondue
Blødende hjerte med vaniljeis
Chokoladetrøffelkage med rom
Chokoladetripel