Opskrifter

Blommespid med marcipan og kaffecreme

Lørdag, 21. august 2010af Redaktion
Lækre, grillede frugter

(4 pers.)

1¼ dl fløde 9%
1 æggeblomme
2 tsk. kartoffelmel
40 g sukker
50 g hakket chokolade
1½ spsk. frysetørret kaffe
Evt. lidt cognac
75 g smør
12 blommer (f.eks. sveske el. victoria)
50 g marcipan
1 tsk. revet skal af usprøjtet lime
1 tsk. limesaft
1 dl piskefløde


Pisk fløden med æggeblommen og kartoffelmelet i en tykbundet gryde. Tilsæt sukker, kaffe og chokolade og varm langsomt op under omrøring til det begynder at tykne. Stil cremen i køleskabet og rør i den et par gange under afkølingen. Skyl, halver og udsten blommerne. Bland marcipanen med limeskal og saft og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en kugle og kom dem ind i blommerne, hvor stenene sad. Sæt blommerne på 4 spid og grill dem på alle sider i 10 min. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde kaffecreme. Server de lune spid og den kolde kaffecreme pyntet med høvlet limeskal.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere desserter her...
Grillede ananas med hyldeblomst og ostecreme
Bagte pærer med nougat og kanelcreme
Kanelpærer med råcreme