Opskrifter

Souvlaki med citronris

Onsdag, 1. august 2012af Redaktion
(6 pers.)1 lammekølle1 fed hvidløgSalt og peber2 tsk. tørret oregano3 dl yoghurt2 løg2 grønne pebreSkær kødet fra benet og skær det i pæne tern på

(6 pers.)

1 lammekølle
1 fed hvidløg
Salt og peber
2 tsk. tørret oregano
3 dl yoghurt
2 løg
2 grønne pebre


Skær kødet fra benet og skær det i pæne tern på omkring 3 cm. Kom kødet i en skål med yoghurt og tilsæt 1 tsk. salt, kværnet peber og oregano. Bland det godt og sæt skålen 10-12 timer i køleskab. Skær løg og peberfrugt i stykker på samme størrelse som kødet. Stik kød og grønsager på små spid. Grill dem ved god varme 4-6 min. på hver side.

Citronris:
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2½ dl løse ris
Ca. 4 dl grønsagsbouillon
1 spsk. friskhakket oregano eller 1 tsk. tørret groftkværnet peber
Revet skal af 1 usprøjtet citron
2-3 spsk. hakket persille
25 g smør

Pil og hak løg og hvidløg. Svits løgene klare i olien i en gryde. Drys risene i og sauter dem ca. 5 min. ved god varme under jævnlig omrøring. Tilsæt bouillon og kog risene 15 min. under låg. Krydr med oregano og peber, juster med salt, hvis bouillonen ikke salter nok. Rør persille og citronskal i lige inden serveringen og læg en lille smørklat oven i hver portion.

Artiskoktomatsalat:
(6 pers.)

I opskriften er der brugt artiskokker på glas, men i Grækenland bruger de selvfølgelig friske artiskokker. 1 glas artiskokhjerter i olivenolie, omkring 170 g drænet vægt

6 modne tomater
1 lille finthakket løg

Dressing:
½ finthakket frisk chili
4 spsk. olivenolie fra artiskokkerne
2 spsk. citronsaft
Salt og peber


Hæld olien fra artiskokkerne og gem den. Skær dem i lidt mindre stykker og bland dem med løg og tomatskiver. Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen