Mørbradgryde
Mørbradgryde - Foto: Birger Storm

Mørbradgryde en en fantastisk ret, som alle elsker. Der er mange der har mørbradgryde som deres livret og det er ikke underligt, for mørbradgryde smager fremragende. I den perfekte mørbradgryde kan man tygge kødet med øjenbrynene, se om du kan få kødet så mørt.

Ingredienser til mørbradgryde

(Mørbradgryde til 6 pers.)

2 svinemørbrad (ca. 800 g)
20 g smør
1 spsk. olivenolie
1 spsk. ungarnsk paprika
250 g champignoner
2 røde peberfrugter
2 spsk. dijonsennep
2 dl piskefløde
Evt. lidt majsstivelse
200 g wienerpølser i mindre stykker
50 g bacon i tern

Tilbehør til mørbradgryde
Ris el. kartoffelmos
Grøn salat

Mørbradgryde - fremgangsmåde:

Skær mørbraden i små bøffer og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Kom paprika, salt og peber ved. Tag bøfferne op og kom rensede, halverede champignoner i gryden. Når de begynder at afgive væde, tilsættes peberfrugter i små tern, sennep og efter et par min. bacon og pølser. Til sidst vendes kød, fløde og evt. lidt stivelse i gryden, der også kan tilsættes væde, hvis den bliver for tør. Lad det småsimre i 5 min. og server.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


MERE MED MØRBRAD...
Provencalsk mørbrad
Farseret mørbrad i nye gevanter

Nyhedsbrev
Familie Journal - Spilleklub
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+