Grønkålssuppe
Foto: wichmann+bendtsen Photography

(4 pers.)
25 min.

250 g gulerødder
500 g kartofler
1 l grønsagsbouillon
300 g grønkål uden stok
2 spsk. mel
Salt og peber
4 æg


Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i tern og kog dem møre i bouillonen over svag varme. Hæld ½ l kogende vand over grønkålsbladene og lad dem småkoge under låg i 8 min. Hæld vandet fra og hak eller blend grønkålen. Tag kartofler og gulerødder op af bouillonen og jævn den med melet rørt ud i lidt vand. Tilsæt grønkål, kartofler og gulerødder og smag til med salt og peber. Kom æggene i kogende vand og lad dem koge i 6 min. Afkøl æggene under koldt vand, pil og halver dem. Server suppen med æg og groft brød.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Prøv også...
Vintersuppe med oksekød
Rodsuppe med smørstegte svampe
Gulerods-suppe med grillet peber


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

 

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+