Opskrifter

Brunet jordskoksuppe med kylling

Lørdag, 6. februar 2010af Redaktion
Skøn, velsmagende suppe - serveret med godt brød

(4 pers.)

½ kg jordskokker
2 løg
Et lille bdt. timian
6 dl mælk
2 dl fløde
2 kyllingefileter
10 g smør
Salt og peber
2 spsk. citronsaft
Hakket persille


TIP

  • Suppen kan også smages til med citronsaft, cayenne eller chili og serveres med store ristede rejer.
  • Suppen kan fryses og bruges den dag, gæster banker på døren og familiens hovedret ikke helt rækker.

Skræl jordskokkerne. Skær løg og jordskokker i mindre stykker og rist dem i ovnen med 1 spsk. olie og timianblade ca. 45 min. ved 200°, til løgene har fået gyldenbrune kanter. Hæld mælk og fløde i en gryde og kog det med jordskokker og løg ved svag varme et par min. Miks suppen glat med stavblender, tilsæt evt. lidt mere mælk, smag til med salt og peber og varm suppen igennem. Del kyllingefileterne i mindre stykker. Steg dem møre i lidt smør med hakket persille og evt. presset hvidløg. Pres 2 spsk. citronsaft over. Server med brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv flere lækre supper her.

Lav rodsuppe med smørstegte svampe