Ristede kødboller med høstgrønt og yoghurt
Foto: Jette M. Vesterager

(Ca. 30 kødboller)

Fars
½ kg hakket skinkekød
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 rød chili
2 spsk. rasp
Ca. 1 tsk. salt 
½ tsk. spidskommen
1 tsk. fintrevet citronskal
Groftkværnet peber
1 æg
2 spsk. olie til stegning
 
Tilbehør
500 g rosenkål
12 små rødbeder
1½ dl fast yoghurt
1 fed hvidløg

Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Flæk chilien, skrab kerner og de indvendige røde lameller væk og hak chilien fint. Bland kødet med alle ingredienserne og rør eller ælt det til en fast fars. Lad den hvile køligt en halv times tid. Varm olien på en stor pande. Form farsen til små, runde kødboller og steg dem 5-6 min. ved jævn varme. Ryst panden jævnligt, så bollerne bliver runde.
Rens rosenkålene og kog dem møre i letsaltet vand. Kog rødbederne møre i saltet vand på ca. ½ time. Flå rødbederne og del dem. Rør yoghurt med hvidløg.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Nøddefrikadeller med citron
Kinesiske frikadeller
Frikadeller med kartofler og persillesovs

 

Nyhedsbrev
Tab dig med Slankeklubben!
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+